Laadpalen voor bedrijven

Bedrijven worden verplicht om over te schakelen naar elektrisch rijden. Dat brengt niet alleen noodzakelijke investeringen met zich mee, maar ook vragen rond laadcapaciteit. Elektrisch laden vereist de benodigde aansluitcapaciteit. Dit wordt vaak onderschat. Een geïntegreerde aanpak van elektriciteit opwekken, opslaan en slim gebruiken, biedt dan de beste oplossing.

Waar moet u aan denken bij laadpalen voor bedrijven?

1. Analyse van de laadcapaciteit

Voor alle bedrijven is het essentieel om de benodigde laadcapaciteit goed te begrijpen. Zowel voor een volledig elektrisch als voor een hybride wagenpark is het nodig om te evalueren hoeveel laadpunten tegelijkertijd kunnen worden gebruikt zonder het aansluitvermogen te overschrijden.

2. Verbruikspiek bestuderen

Bij slimme laadsystemen kijken we naar het gelijktijdig verbruik en onderzoeken we of we dat kunnen aanpassen aan het reeds aanwezige verbruik. Deze optimalisatie van het laadproces vermindert de nood aan een zwaardere aansluiting. Dankzij onze Load Balancer kan uw bedrijf steeds genieten van de maximale capaciteit.

3. Budget opstellen

Er bestaan verschillende mogelijkheden om het aansluitvermogen te optimaliseren. Dat kan variëren van slimme energiebeheersystemen tot load balancing-oplossingen.

4. Zonneproductie integreren

Het koppelen van zonneproductie aan laadcapaciteit toont de slimste kant van duurzaamheid. Door zonnepanelen voor bedrijven te installeren, wordt niet alleen extra energie opgewekt, maar kan uw bedrijf ook een groter vermogen inzetten zonder directe lastenverzwaring. Overweeg dus de installatie van zonnepanelen als een integraal onderdeel van de oplossing.

Vraag raad aan onze experts

Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het traject van slim laden en duurzaam produceren. Of het nu gaat om laadinfrastructuur, aansluit vermogensoptimalisatie of zonnepanelenintegratie, wij bieden oplossingen op maat voor een toekomstgericht en duurzaam wagenpark.

Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe uw bedrijf de route naar elektrisch rijden neemt.

Onze realisaties

Bekijk wat we voor andere klanten deden en hoe we voor hen een oplossing op maat verzorgden.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Tot eind augustus 2024 is er een kostenaftrek van 150% voor laadpalen. Ook via verhoogde investeringsaftrekken kunnen bedrijven fiscale voordelen genieten voor energiebesparende investeringen.

Ja, in alle gevallen zijn de kosten voor de installatie van een laadpaal fiscaal aftrekbaar. Vanuit de overheid bestaan er ondersteunende maatregelen. Dit kan variëren per regio en specifieke regelgeving, dus het is raadzaam om de actuele belastingvoordelen te raadplegen.