Dynamische energiecontracten voor particulieren

Elk gezin heeft een uniek energieverbruiksprofiel, afhankelijk van de gezinssamenstelling, levensstijl en gewoonten. Toch blijkt dat we vaak op hetzelfde moment energie nodig hebben en dat kan het net overbelasten. Daarom is het aan te raden meer te verbruiken tijdens daluren en minder tijdens piekuren. Met dynamische energiecontracten voor particulieren maak je daar handig gebruik van.

Wat zijn dynamische energiecontracten voor bedrijven?

Dynamische contracten passen zich aan de schommelende prijzen aan, met lagere tarieven tijdens daluren en hogere tarieven tijdens piekuren. Het doel is eenvoudig: meer verbruik tijdens daluren, minder tijdens piekuren.

Wat zijn de voordelen van dynamische energiecontracten voor particulieren?

1. Kostenbesparing

Je kan je energiegebruik aanpassen door zware elektrische apparaten, zoals wasmachine en droogkast, tijdens daluren te gebruiken. Indien je niet thuis bent tijdens de daluren, kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van een timer op je toestellen. Een kleine verschuiving in gedrag zorgt op die manier voor aanzienlijke besparingen dankzij tarieven die zich aanpassen aan de piek- en daluren.

2. Efficiënt energiebeheer in combinatie met zonnepanelen en batterij

Nog slimmer is de combinatie van dynamische energiecontracten met zonnepanelen en een thuisbatterij. Zo produceer je je eigen energie en het overschot tijdens de daluren sla je op in een thuisbatterij om te gebruiken tijdens de piekuren.

3. Verhoging van het rendement

Door dynamische contracten, batterijopslag en zonne-energie te combineren, verhoogt het rendement van elke component aanzienlijk. Bovendien verkort het de terugverdientijd van je installatie.

4. Energieonafhankelijk

5. Overcapaciteit batterij

Wanneer er weinig zonnestroom wordt geproduceerd, hebben we een overcapaciteit van de batterij. Door een slimme sturing in combinatie met je batterij kan je extra rendement uit je batterij halen en ga je er financieel op vooruit.

FlexiO box

De FlexiO box is een voorbeeld van zo een slimme sturing. Door middel van Artificiële Intelligentie (AI) leert jouw box wat je gewoonten zijn en dus wanneer je veel energie nodig hebt en ook wanneer niet. De combinatie met een dynamisch contract zorgt voor een optimaal gebruik van jouw thuisbatterij. De beschikbare capaciteit wordt bijvoorbeeld gebruikt om bij negatieve prijzen je batterij op te laden met netstroom.

Vertrouw op onze expertise

Onze experts staan klaar om je wegwijs te maken in de wereld van dynamische energiecontracten voor particulieren. Veel hangt namelijk af van de lokale energiemarkt, de tariefstructuren en jouw verbruikspatroon. Ze komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en de ideale oplossing te vinden die past bij je specifieke behoeften.

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe je optimaal gebruikmaakt van dynamische energiecontracten voor particulieren.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

De actuele dynamische energieprijzen variëren dagelijks en zelfs per uur. De prijzen worden elke dag om 13u vastgelegd voor de daaropvolgende dag. U kunt deze prijzen meestal inzien via de app of website van uw energieleverancier.

Een dynamisch energiecontract kan voordelig zijn als u flexibel bent in uw energieverbruik en kunt profiteren van lagere tarieven tijdens daluren. Het is echter belangrijk om de mogelijke schommelingen in energieprijzen in overweging te nemen.

Een dynamisch energiecontract kan voordelig zijn als u flexibel bent in uw energieverbruik en kunt profiteren van lagere tarieven tijdens daluren. Het is echter belangrijk om de mogelijke schommelingen in energieprijzen in overweging te nemen.

De dynamische energieprijzen variëren per uur. De prijzen worden elke dag om 13u vastgelegd voor de daaropvolgende dag

Aangezien je stroom gaat kopen en verkopen per kwartierwaarde heb je een digitale teller nodig om dit te kunnen meten. Met een analoge meter kan je dus nog geen dynamisch contract afsluiten.