Dynamische energiecontracten voor bedrijven

Met dynamische contracten veranderen de elektriciteitsprijzen elk uur. Daar kan uw bedrijf tal van voordelen uithalen om aanzienlijk te besparen op elektriciteitskosten. Dynamische energiecontracten vormen een innovatieve stap naar een efficiënter en kostenbesparend elektriciteitsverbruik.

Wat zijn dynamische energiecontracten voor bedrijven?

Dynamische energiecontracten passen zich aan de schommelende elektriciteitsprijzen aan, met lagere tarieven tijdens daluren en hogere tarieven tijdens piekuren. Het doel daarvan is eenvoudig: verbruikers aanzetten om meer te consumeren tijdens daluren en minder tijdens piekuren. Daar kan uw bedrijf slim gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen van dynamische energiecontracten voor bedrijven?

1. Kostenbesparing

Als bedrijf kunt u uw energiegebruik aanpassen door zware elektrische apparaten tijdens daluren te gebruiken. Een kleine verschuiving in gedrag leidt zo tot aanzienlijke besparingen.

2. Efficiënt energiebeheer

Nog slimmer is het gebruik van een automatisch systeem met batterijopslag. Zo kan elektriciteit worden ingekocht tijdens daluren en vervolgens worden verkocht tijdens piekuren. De batterij fungeert als een buffer, waardoor het rendement van de installatie wordt verhoogd.

3. Combineerbaar met eigen productie

Voeg zonnepanelen voor bedrijven toe aan de mix en uw bedrijf beschikt over een krachtige drievoudige combinatie. Zonnepanelen genereren elektriciteit, waardoor uw bedrijf minder afhankelijk is van het elektriciteitsnet en u de opgewekte energie nog flexibeler kan inzetten.

4. Verhoging van het rendement

Door dynamische contracten, batterijopslag en zonne-energie te combineren, verhoogt uw bedrijf het rendement van elke component aanzienlijk. Besparingen en groene energie gaan dan hand in hand.

5. Genieten van interessante tarieven

Doordat elektriciteit verhandeld wordt op de korte termijn markt, zijn er ook momenten waarop energie een negatieve prijs heeft, deze momenten zijn interessant om net dan te gaan verbruiken.

6. Meerwaarde door onbalans op het net

De netbeheerder moet het net stabiel houden en constant aan vraag en aanbod voldoen, hierdoor werken ze ook met een systeem van onbalans waarin afnemers beloond worden om op momenten dat het de netbeheerder past, stroom af te nemen of te leveren.

Vertrouw op onze expertise

Onze experts staan klaar om u wegwijs te maken in het overweldigende aanbod aan energieoplossingen. Ze komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en de ideale oplossing te vinden die past bij uw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe uw bedrijf optimaal gebruikmaakt van dynamische energiecontracten.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

De actuele dynamische energieprijzen variëren dagelijks en zelfs per uur. De prijzen worden elke dag om 13u vastgelegd voor de daaropvolgende dag. U kunt deze prijzen meestal inzien via de app of website van uw energieleverancier.

Een dynamisch energiecontract kan voordelig zijn als u flexibel bent in uw energieverbruik en kunt profiteren van lagere tarieven tijdens daluren. Het is echter belangrijk om de mogelijke schommelingen in energieprijzen in overweging te nemen.

Een dynamisch energiecontract kan voordelig zijn als u flexibel bent in uw energieverbruik en kunt profiteren van lagere tarieven tijdens daluren. Het is echter belangrijk om de mogelijke schommelingen in energieprijzen in overweging te nemen.

De dynamische energieprijzen variëren per uur. De prijzen worden elke dag om 13u vastgelegd voor de daaropvolgende dag

Aangezien je stroom gaat kopen en verkopen per kwartierwaarde heb je een digitale teller nodig om dit te kunnen meten. Met een analoge meter kan je dus nog geen dynamisch contract afsluiten.