Energiedelen

Stel u zich voor dat u zonnepanelen op uw bedrijfsgebouw heeft liggen die meer energie produceren dan uw bedrijf op dat moment verbruikt. Het is kwart voor drie in de namiddag, en de zonnepanelen werken op volle capaciteit. Het overschot aan energie wordt nu virtueel gedeeld met een andere locatie, bijvoorbeeld uw winkel, andere vestiging of woning, die op dat moment een tekort aan energie heeft. Wij helpen u graag om de mogelijkheden voor energiedelen te bekijken.

Wat is energiedelen?

Energiedelen is het overschot aan geproduceerde energie van uw zonnepanelen delen met anderen. U kunt de zelf opgewekte energie delen met andere locaties, partners, of bedrijven in hetzelfde gebouw, of gewoon zelf gebruiken.

In een wereld waarin duurzaamheid centraal staat, biedt energiedelen een slimme en efficiënte manier om hernieuwbare energie te benutten op de plaatsen waar die het meest nodig is. Het is niet alleen een financieel voordelige stap, maar ook een die uw bijdrage aan een groenere toekomst versterkt.

Wat zijn de voordelen van energiedelen?

1. Kostenbesparing

U kunt het overschot aan opgewekte energie gebruiken om het tekort op een andere locatie aan te vullen. Dat resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing op de aankoop van extra energie.

2. Verlaging van ecologische voetafdruk

Door het overschot aan opgewekte energie te delen en te gebruiken op locaties waar het nodig is, draagt u bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Het maximaliseert de efficiëntie van de opgewekte hernieuwbare energie.

3. Flexibiliteit

Energiedelen is niet beperkt tot één-op-één situaties, maar kan ook met meerdere spelers tegelijkertijd, waardoor het een schaalbare oplossing is voor verschillende bedrijfsomgevingen.

Vertrouw op onze expertise

Bent u klaar om de voordelen van energiedelen te ervaren? Wij geven u graag een gedetailleerde uitleg, gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring en expertise. Ontdek hoe dit innovatieve systeem kan worden geïntegreerd in uw bedrijf en sla de weg in naar een duurzame en energie-efficiënte toekomst.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Energiedelen kan leiden tot lagere energiekosten omdat u de energie die u produceert, kunt delen met anderen in uw gemeenschap. Dit kan vooral voordelig zijn als u meer energie opwekt dan u zelf verbruikt.

Energiedelen werkt door de energie die u opwekt en niet zelf gebruikt, te delen met andere gebruikers binnen eenzelfde gemeenschap. Dit kan via een lokaal energiecoöperatief of via een energiebedrijf dat dergelijke diensten aanbiedt.

De kosten voor energiedelen kunnen variëren afhankelijk van de dienstverlener en de specifieke voorwaarden van het programma. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken om de beste deal te vinden.