Infraroodverwarming

Op zoek naar extra warmte in uw bedrijfsruimtes? De meest zuinige en efficiënte manier om extra te verwarmen is infraroodverwarming. Met een infraroodpaneel aan een wand of het plafond zit u goed.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt met stralingswarmte, of de overdracht van warmte-energie met behulp van energiegolven. Warmte-energie in de vorm van straling beweegt altijd van een heet oppervlak naar een koel oppervlak en werkt op dezelfde manier als de zon. Die staat op een gigantische afstand, maar toch voelen we een aangename warmte nog voor de lucht zelf opgewarmd is.

Het is dus geen verrassing dat stralingsverwarming de meest comfortabele warmte biedt voor het menselijke lichaam.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Het grote voordeel van infraroodverwarming is dat u een minder hoge temperatuur nodig heeft om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen dan bij andere verwarmingstoestellen. Er kan verwarmd worden op een deel van een ruimte, zonder dat de volledige ruimte moet verwarmd worden.

Infraroodverwarming combineren met zonnepanelen

Heeft uw bedrijf zonnepanelen? Dan doet u nog meer voordeel. Om op een efficiënte manier een ruimte (bij) te verwarmen, zijn infraroodpanelen of infraroodstralers de ideale oplossing. Infraroodpanelen komen in tal van afwerkingen, zodat er zeker een stijl is die bij uw bedrijfsruimte past.