Batterij voor bedrijven

Wanneer de zon op volle kracht schijnt en onze zonnepanelen overuren draaien, is het natuurlijk belangrijk om die energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Lokale batterijopslag biedt dan dé perfecte oplossing om nog meer rendement te halen uit uw groene energie

Wat zijn de voordelen van een batterij voor bedrijven?

1. Slimme sturingen

Gebruik later wat je nu gaat opslaan. Door de batterij heb je een buffer voor de drukke momenten maar vang je ook veel energie op bij wisselend weer.

2. Lokaal energie opslaan

Door lokale opslag ga je het net verlichting en betaal je minder capaciteitstarief. De opgewekte energie kan dan ook gebruikt worden op het moment dat de prijzen hoger staan. Uitgesteld gebruik kan dan ook van groene energie gebruik maken.

3. Optimaal energieverbruik

Batterijen helpen bedrijven om overtollige energie te gebruiken op momenten dat de energievraag hoog is of wanneer de energieproductie laag is.

4. Noodstroomvoorziening

Batterijen kunnen dienen als een reserve stroombron tijdens stroomuitval of noodsituaties, wat de bedrijfscontinuïteit waarborgt en operationele storingen minimaliseert.

5. Meer netstabiliteit

Door batterijen te integreren in het elektriciteitsnetwerk kunnen bedrijven bijdragen aan de stabiliteit ervan door fluctuaties in vraag en aanbod te compenseren. Bijdragen aan de werking van het net, kan via het “onbalans” principe ook een financieel voordeel opleveren.

6. Kleinere ecologische voetafdruk

Duurzaamheid is een keuze. Door een lokale batterij te gebruiken als energieopslagsysteem draagt uw bedrijf bij aan de overgang naar een duurzamere energievoorziening en vermindert het mee de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Laat u informeren door onze experts

Investeren in een batterij voor bedrijven biedt tal van voordelen, maar we begrijpen dat u nog met vragen zit. Wat met de hoge initiële kosten of technologische beperkingen? Om aan de specifieke behoeften van uw bedrijf te voldoen bekijken wij elke situatie op maat.

Wacht niet langer en ontdek de voordelen van een batterij voor bedrijven om uw opgewekte energie optimaal te gebruiken. Wij bieden een simulatie op maat, zodat u zelf kan zien hoe lokale batterijopslag uw bedrijf naar een duurzamere toekomst brengt.

Onze realisaties

Bekijk wat we voor andere klanten deden en hoe we voor hen een oplossing op maat verzorgden.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Kleine industriële batterijen kunnen binnen geplaatst worden. De beste plaats voor een batterij voor bedrijven is een koele, droge ruimte die goed geventileerd is. Het is belangrijk om de batterij uit direct zonlicht en extreme temperaturen te houden om de levensduur en efficiëntie te maximaliseren. Grotere industriële batterijen worden vaak in daarvoor voorziene containers dicht bij de hoogspanningsaansluiting geplaatst.

Wanneer een batterij volledig opgeladen is en er nog steeds energie wordt geproduceerd door uw zonnepanelen, wordt de overtollige energie geïnjecteerd in het elektriciteitsnet. Raadpleeg uw huidige energieleverancier om na te gaan wat u kan ontvangen voor de terugleveringop het net.

De opslagduur van stroom in een batterij voor bedrijven hangt af van de capaciteit van de batterij en uw energieverbruik. Gemiddeld kan een batterij enkele dagen tot een week stroom opslaan, afhankelijk van hoe intensief u de opgeslagen energie gebruikt.

De rendabiliteit van een batterij voor bedrijven hangt af van verschillende factoren, zoals de energieprijzen, subsidies en uw eigen energieverbruik. Momenteel zijn batterijen voor bedrijven reeds een goede investering, vooral als u veel energie produceert met uw zonnepanelen en deze wilt opslaan voor later gebruik. In combinatie met een dynamisch contract en het aan- en verkopen van energie op het juiste moment levert dit een financieel voordeel op.