Thuisbatterij

We wonen in een land met zeer wisselvallig weer en relatief weinig zonnige dagen per jaar. Zijn zonnepanelen dan wel rendabel voor jou? Zeker! Dankzij de combinatie met een thuisbatterij sla je de zonne-energie op om ze te gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

1. Slimme sturingen

Onze geavanceerde systemen beschikken over slimme sturingen zodat je energie altijd efficiënt verdeeld wordt tussen verbruik en opslag. Je hoeft hier dus zelf niet aan te denken.

2. Optimaal energieverbruik

Dankzij een thuisbatterij verbruikt je gezin overtollige zonne-energie op momenten dat de energievraag hoog is of de energieproductie laag is. Zo bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Je eigen / direct verbruik stijgt gemiddeld van 25% naar 65%.

3. Kleinere ecologische voetafdruk

Door een thuisbatterij te gebruiken als energieopslagsysteem draag je bij aan de overgang naar een duurzamere energievoorziening en verminder je de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

FlexiO box

De FlexiO box is een voorbeeld van zo een slimme sturing. Door middel van Artificiële Intelligentie (AI) leert jouw box wat je gewoonten zijn en dus wanneer je veel energie nodig hebt en ook wanneer niet. De combinatie met een dynamisch contract zorgt voor een optimaal gebruik van jouw thuisbatterij. De beschikbare capaciteit wordt bijvoorbeeld gebruikt om bij negatieve prijzen je batterij op te laden met netstroom.

Video afspelen over Bart Vermeersch - Solled

Laat u informeren door onze experts

Investeren in een thuisbatterij biedt tal van voordelen, maar we begrijpen uiteraard dat je nog met vragen zit. Daarom maken wij steeds gedetailleerde simulaties op basis van de noden van jouw gezin.

Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij jouw betrouwbare partner in duurzaam energiebeheer. Wacht niet langer en ontdek de voordelen van een thuisbatterij om je opgewekte energie optimaal te gebruiken. Wij bieden een simulatie op maat, zodat je zelf kan zien hoe je gezin bespaart met onze oplossingen.

Onze realisaties

Ontdek hoe we onze klanten helpen om hun energierekening te verlagen.

Tevreden klanten getuigen

Heeft u een vraag?

U vindt hier het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Een thuisbatterij houdt van kamertemperatuur, dus niet te koud of te warm. Batterijen hebben wel werkingstemperaturen die ver daarbuiten liggen. Het is belangrijk om de batterij uit direct zonlicht en extreme temperaturen te houden om de levensduur en efficiëntie te maximaliseren.

Een thuisbatterij van 10 kWh kan voldoende zijn om een gemiddeld huishouden één dag van stroom te voorzien, afhankelijk van het verbruik. Voor huishoudens met een hoog energieverbruik of voor gebruik tijdens langere periodes zonder zonlicht kan een grotere batterijcapaciteit nodig zijn.

Wanneer een batterij volledig opgeladen is en er wordt nog steeds energie geproduceerd door uw zonnepanelen, dan wordt de overtollige energie geïnjecteerd in het elektriciteitsnet. Raadpleeg uw huidige energieleverancier om na te gaan wat u kan ontvangen voor de teruglevering op het net.

De opslagduur van stroom in een thuisbatterij hangt af van de capaciteit van de batterij en uw energieverbruik. Gemiddeld kan een thuisbatterij enkele dagen tot een week stroom opslaan, afhankelijk van hoe intensief u de opgeslagen energie gebruikt. Je batterij wordt natuurlijk elke dag bijgeladen door de zon. De dimensionering van je batterij doen we dan ook op basis van je gemiddelde huishoudelijk verbruik zoals koken, wassen en plassen.

De rendabiliteit van een thuisbatterij is in de meeste gevallen hoog. Alles hangt af van je eigen verbruiksprofiel. Daarom stellen wij een verbruiksprofiel op of gebruiken de data van je digitale teller om een goede simulatie te kunnen maken. Hoe hoger de afnameprijs van de elektriciteit en hoe lager de terugleververgoeding of het injectietarief, hoe meer rendement je kan halen met een thuisbatterij. Solled plaats al sinds 2021 thuisbatterijen en kan je dus live laten zien dat de rendementen wel hoog liggen bij een installatie met thuisbatterij.