Slim Laden, Slim Produceren: De Duurzame Route naar Elektrisch Rijden

Als bedrijven worden geconfronteerd met de verplichting om over te schakelen naar elektrisch rijden, begrijpen we dat de noodzakelijke investeringen en de vraag naar laadcapaciteit uitdagende aspecten zijn. Elektrisch laden vereist niet alleen investeringen in laadinfrastructuur, maar ook in de benodigde aansluitcapaciteit. Hierbij biedt een geÔntegreerde aanpak van slim produceren, slim opslaan en slim laden een duurzame oplossing.

Slim Laden: Aansluitvermogen en EfficiŽntie

 1. Laadcapaciteit Analyse:
  Voor bedrijven, groot of klein, is het essentieel om de benodigde laadcapaciteit goed te begrijpen. Zowel voor een full electric als een hybride wagenpark is het noodzakelijk om te evalueren hoeveel laadpunten tegelijkertijd kunnen worden gebruikt zonder het aansluitvermogen te overschrijden.
 2. Gelijktijdig Verbruik Optimaliseren:
  Bij slim laden wordt gekeken naar het gelijktijdig verbruik en wordt onderzocht of dit kan worden aangepast aan het reeds aanwezige verbruik. Optimalisatie van het laadproces vermindert de noodzaak tot verzwaren van de aansluiting.

Slimme Investeringen in Aansluitvermogen:

 1. Kostvriendelijke Opties:
  Onderzoek kostvriendelijke mogelijkheden om het aansluitvermogen te optimaliseren. Dit kan variŽren van slimme energiebeheer-systemen tot load balancing-oplossingen.
 2. Zonneproductie Integreren:
  Het koppelen van zonneproductie aan laadcapaciteit toont de slimste kant van duurzaamheid. Door zonnepanelen te installeren, wordt niet alleen extra energie opgewekt, maar wordt ook een groter vermogen ingezet zonder directe kostenverzwaring.

Energetisch Evenwicht met Zonnepanelen:

 1. Kracht van Zonnepanelen:
  Overweeg de installatie van zonnepanelen als een integraal onderdeel van de oplossing. Een groot aantal zonnepanelen kan niet alleen voldoen aan de energiebehoefte van de laadpalen, maar draagt ook bij aan de verduurzaming van uw bedrijf.
 2. Correct Energetisch Evenwicht:
  Denk groots: als u meerdere laadpalen wilt, waarom zou u dan niet overwegen om een substantieel aantal zonnepanelen te installeren? Dit zorgt voor een correct energetisch evenwicht en maximaliseert de duurzame bijdrage van uw bedrijf.

Vraag Raad aan Onze Experts:

Onze experts staan klaar om u te begeleiden in dit traject van slim laden en duurzaam produceren. Of het nu gaat om laadinfrastructuur, aansluitvermogensoptimalisatie of zonnepanelenintegratie, wij bieden oplossingen op maat voor een toekomstgericht en duurzaam wagenpark. Neem contact op voor een consult en ontdek hoe uw bedrijf de duurzame route naar elektrisch rijden kan omarmen.

Volg je ons al op social media?
Contacteer ons
Het contactformulier werd verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Selecteer een bestand
*
Dit veld is verplicht!

Verzenden
Solled Jouw partner in groene technologie
Vraag een offerte aan